Duitse Staande Stichelhaar
CARMEN POLDERVREUGD

   

 

 

Home
Wie zijn wij
Duitse Staande Stichelhaar
Carmen Poldervreugd
Ravel van 't Bovenveen
Nieuws
Foto's
Links
Contact

 

 


DUITSE STAANDE STICHELHAAR

Rasinfo

 

FCI groep 7 Staande honden
Rasstandaard FCI nummer 232
Sectie 1.1
Herkomst Wordt beschouwd als de oudste Duitse ruwharige staande hond. Allround jacht- en gebruikshond, die echter nog maar zelden gezien wordt. Vermoedelijk ontstaan uit kruisingen met de toenmalige Wasserhund.
Algemeen voorkomen Een vrij forse maar niet zware, goed gespierde en harmonieuze hond, met een intelligente en ernstige uitdrukking, die in uiterlijk veel op de Duitse Staande Draadhaar lijkt.
Schofthoogte reuen 60-66 cm, teven iets kleiner
Gewicht ongeveer 25-35 kg
Vacht De haren op de romp zijn ongeveer 4 cm lang en staan uit als stekels. 's Winters een nauwelijks zichtbare ondervacht. Op de snuit een matige snor en baard en borstelige wenkbrauwen. De beharing is bruin en wit, gemengd grijsbruin of met grotere afzonderlijke bruine aftekeningen.
Gebruik Zoekt het terrein af naar wild en wijst, door roerloos te blijven staan, de plaats aan waar het wild zich bevindt. Ook zeer geschikt voor waterwerk en een goede apporteur.
Gezondheid Fokdieren worden onderzocht op het voorkomen van heupdysplasie.
Aard Een hond die goed tegen alle weersomstandigheden bestand is en makkelijk af te richten. Waakzaam, zo nodig bereid tot verdedigen.
Bijzonderheden De harde vacht moet regelmatig worden geborsteld en een- tot viermaal per jaar worden getrimd, afhankelijk van de hardheid van het haar.
Rasvereniging
Voor dit ras is er geen door de Raad van Beheer erkende rasverening in Nederland.

Bron: Raad van Beheer